Vraag naar hypotheken stabiliseert.

30 december 2010

HOUTEN – Na jaren van dalingen is de vraag naar hypothecaire leningen zo goed als gestabiliseerd. Dit is te lezen in het Statistisch Bulletin wat de Nederlandsche Bank (DNB) woensdag publiceerde.

Mede door de financiële crisis, welke in 2007 uitbrak, was de activiteit op de hypotheekmarkt in de afgelopen jaren teruggelopen. De kredietverlening kwam door de crisis flink onder druk te staan.

De vraag naar hypotheken is in het derde kwartaal van dit jaar echter nog maar nauwelijks afgenomen, de verwachting is dan ook dat deze in het laatste kwartaal zal stabiliseren.

De aanzienlijk minder grote afname is voornamelijk te danken aan de verbeterde vooruitzichten voor de woningmarkt en herstel van het consumentenvertrouwen in de woningmarkt. Volgens DNB is het niet zo dat banken hun kredietvoorwaarden voor hypotheken verder aanscherpten.

Het afsluiten van een hypotheek is wel duurder geworden. Afgelopen september kwamen de tarieven van hypothecaire leningen met een looptijd van langer dan tien jaar, voor het eerst sinds begin 2007 weer rond de 5% uit.

 

 

Bron: Nu.nl

 

 

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Middelrente

Een middelrente is een middeling van het verschil in de dagrente en je┬ácontractrente. Het kan gunstig voor je zijn om te middelen als de dagrente lager is dan de rente …