Voorstel tot boetevrij aflossen door EU-richtlijn

6 april 2011

HOUTEN – Eurocommissaris Michel Barnier heeft voorgesteld om de Europese richtlijnen op het gebied van hypotheekverstrekking aan te passen. Op deze manier wil Barnier dat het voor klanten mogelijk wordt om op elk gewenst moment de hypotheek boetevrij af te lossen.

De eurocommissaris geeft aan dat het volgens hem positief zal uitpakken wanneer een hypotheekklant, als gevolg van bovengenoemde wijziging, de mogelijkheid heeft om meerdere leningen in één hypotheek onder te brengen of om het huis te verkopen. "Boetes voor voortijdige aflossing vormen één van de grote drempels om naar een andere aanbieder te stappen en vergroten het vertrouwen bij de consument niet." aldus de commissaris.

Naast deze wijziging bevat het voorstel van eurocommissaris Barnier tevens nieuwe eisen met betrekking tot hypotheekreclames en de invoering van een standaard informatieformulier, wat het voor consumenten gemakkelijker maakt om hypotheekaanbieders met elkaar te vergelijken.

Bron: Fintool.nl

 

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Uitwinning

Uitwinning is een rechtsvordering om het eigendom van een zaak over te nemen, dit gebeurt bijvoorbeeld als je in gebreke blijft bij het betalen van de hypotheeklast. Je kan dan …