Volgend jaar weer daling huizenprijzen V.S.

18 december 2007

Houten – Het ergste op de Amerikaanse huizenmarkt moet nog komen volgens hypotheekverstrekker Fannie Mae. In 2008 zullen de prijzen van woningen met 4,5% afnemen, aldus Fannie Mae. Deze daling komt nog eens bovenop de daling van de huizenprijzen, die het afgelopen jaar plaats vond voor de eerste keer sinds de grote depressie van de jaren dertig.

Verder heeft Zakenbank Lehman Brothers de verwachting dat 1 miljoen hypotheken in de Verenigde Staten niet afbetaald zullen worden. Alan Greenspan, voormalig voorzitter van de Fed, gooit nog eens olie op het vuur en stelt dat er nu een 50% kans is op een recessie in de Verenigde Staten. Eerder was hij ook al negatief, maar toen schatte hij de kans op een recessie op een derde in.

Vanwege de oplopende inflatie in de Verenigde Staten, heeft de Fed beperkte mogelijkheden om de rente verder te verlagen. De producentenprijzen lopen op en vertonen de sterkste stijging in 34 jaar. Daarnaast zijn de consumentenprijzen met meer dan 4% gestegen, bleek afgelopen vrijdag. Ook daalden afgelopen vrijdag de koersen in de Verenigde Staten. Deze daling werd maandagochtend gevolgd door Azië en Europa.

Bron: rtl.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Onderverzekering

Een verzekeraar hoeft volgens de wet niet meer schade te vergoeden dan de verzekerde som. Als de verzekerde som te laag is ten opzichte van de waarde van het verzekerde, …