Vertrouwen in woningmarkt na 10 jaar weer positief

6 november 2014

HOUTEN – Het vertrouwen in de woningmarkt is voor het eerst in tien jaar positief. De dalende hypotheekrente en de stijgende huizenprijzen geven consumenten het vertrouwen dat het een goed moment is om te kopen.

De indicator van Vereniging Eigen Huis (VEH) is in oktober geëindigd op 103, iets boven de neutrale stand van 100 punten. In december 2012 bereikte de indicator met 51 punten een dieptepunt. Sindsdien is het consumentenvertrouwen geleidelijk hersteld.

Volgens VEH zijn vooral de financieringsmogelijkheden bepalend voor het verdere herstel van de woningmarkt. Per 1 januari worden de normen aangescherpt. "Het is niet alleen een kwestie van willen kopen, maar van kunnen kopen", aldus de belangenorganisatie in een verklaring.

Maandag werd bekend dat in oktober een recordaantal hypotheken is aangevraagd. Niet eerder dit jaar werden in een maand tijd 24.500 hypotheekaanvragen ingediend.

Bron: Nu.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Passeren

Passeren is de handeling waarbij de betrokken partijen de akte(n) bij de notaris ondertekenen. De verkoper en geldverstrekker tekenen veelal per volmacht. Zo hoeven zij niet op het werkelijke moment …