Vertrouwen in woningmarkt door lage hypotheekrente

21 maart 2016

Consumenten hebben weer vertrouwen in de woningmarkt en dat komt vooral door de lage hypotheekrente. De Eigen Huis Marktindicator, die het consumentenvertrouwen meet, breekt record op record. De helft van de consumenten vindt het nu een goed moment om een huis te kopen. Driekwart van hen geeft de lage hypotheekrente als belangrijkste reden daarvoor op.

Minder woningen te koop

We willen weer kopen en dat heeft gevolgen voor het aanbod. Het aanbod slinkt de laatste tijd fors. Vier jaar geleden vond 75 procent van de consumenten het aanbod aan te koop staande woningen nog ruim. Nu is nog maar de helft overtuigd van een ruim aanbod aan koopwoningen. Volgens Vereniging Eigen Huis vreest 20 procent van de consumenten dat koopwoningen door de stijgende huizenprijzen onbetaalbaar worden. Vooral in de grote steden overstijgt de vraag naar koopwoningen het aanbod.

Nu is het moment

Wilt u profiteren van de gunstige hypotheekrente, de hypotheekrente vergelijken en nu een huis kopen voordat het aanbod verder slinkt? Vraag dan nu een offerte aan.

Auteur: Janet de Vos

Over hypotheken

Assurantiebelasting

Assurantiebelasting is een belasting die wordt berekend over het totale bedrag dat de verzekeraar in rekening brengt. Een aantal verzekeringen, waaronder levensverzekeringen, zijn vrijgesteld van assurantiebelasting.