Verlaagd BTW-tarief bij verbouwing & renovatie verlengd

30 juni 2011

HOUTEN – De regeling van het lage btw-tarief op arbeid bij verbouwing of renovatie van een woning zal worden verlengd. Ondernemers en consumenten hebben tot 1 oktober van dit jaar de tijd om nog gebruik te maken van het tot 6% verlaagde tarief. Dit heeft staatssecretaris Weekers van Financiën vorige week besloten.

Hiermee komt Weekers tegemoet aan vragen vanuit de branche om verlenging van de regeling. Voorwaarde achter de verlenging is wel dat de werkzaamheden voor 1 juli begonnen dienen te zijn en voor 1 oktober dienen te zijn afgerond. Ook moet de woning meer dan twee jaar oud zijn.

Uit de administratie van de ondernemer moet blijken dat de werkzaamheden ook daadwerkelijk gestart zijn vóór 1 juli van dit jaar. Om dat aan te tonen kan men zich aansluiten bij de werkenadministratie van de ondernemer in kwestie, wat betekent dat het verlaagde tarief niet van toepassing zal zijn wanneer enkel een overeenkomst is gesloten voor de klus.

De ChristenUnie heeft al kenbaar gemaakt de regeling ook graag na 1 oktober van dit jaar te zien doorlopen, omdat "de regeling een succes is gebleken", aldus Tweede Kamerlid Carola Schouten. De partij legt uit dat een verlenging van de regeling zo'n 40 miljoen euro zal gaan kosten. De dekking hiervoor kan volgens de ChristenUnie komen uit het geld dat nog over is van de in 2009 getroffen crisismaatregelen. 

 

Bron: Belastingdienst.nl & Nu.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Beleggingshypotheek

Bij een beleggingshypotheek is sprake van een combinatie tussen een aflossingsvrije hypothecaire geldlening en een verpande beleggingsverzekering. Binnen deze verzekering worden de ingelegde premies belegd door de verzekeraar. In tegenstelling …