Verkoop woningen halveert

1 april 2009

HOUTEN – In de afgelopen maanden zijn de woningverkopen van de Landelijke Makelaars Verenging (LMV) gehalveerd. Ed van de Bijl, voorzitter van de LMV zei dit afgelopen zondag.

Eerder verkocht de LMV nog 2000 woningen per maand, nu halen zij net de duizend per maand. Deze verkoopdaling duidt op een flinke verslechtering van de woningmarkt in het afgelopen halfjaar. De LMV-makelaars verkochten in het derde kwartaal van 2008 nog ruim 5000 woningen.

Ondanks deze verkoopdaling worden er toch wat lichtpunten gesignaleerd. “Maart is alweer iets beter dan februari. Het tweede kwartaal zal beter zijn, dat is bijna een zekerheid.” Veel mensen hebben hun huis verkocht, maar hebben nog geen nieuwe woning gekocht volgens Van de Bijl. Vanaf april verwacht hij dat zij echt actief worden op de woningmarkt.

Bron: zibb

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Afsluitprovisie

Afsluitprovisie was de beloning die onder andere hypotheekadviseurs ontvingen als zij een hypotheek afsloten bij een bepaalde geldverstrekker. Binnen deze provisie werden ook de advieskosten verwerkt. De consument betaalde de …