Verkoop nieuwbouwwoningen herstelt verder

22 oktober 2009

HOUTEN – De verkoop van nieuwbouwwoningen is in het derde kwartaal verder toegenomen vergeleken met de voorgaande kwartalen. Er werden in totaal vijfduizend nieuwe woningen verkocht, 25 procent meer dan in het tweede kwartaal. Het tweede kwartaal vertoonde ook al tekenen van herstel ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar.
 
Neprom, de branchevereniging van projectontwikkelaars, zei donderdag dat de verkoop nog wel ver onder het niveau van voor de economische neergang ligt. In goede economische tijden werden er per kwartaal acht- tot tienduizend nieuwbouwwoningen verkocht.

Voor de ontwikkelaars is het positief dat de verkoop van woningen in het middensegment ook aantrekt. In het tweede kwartaal trokken met name goedkope woningen de kopers aan.

Volgens Neprom is het nog te vroeg om te zeggen dat de aangetrokken verkoop een gevolg is van de verhoging van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Woningen tot 350.000 euro vallen nu ook onder de garantie, waar dit bedrag tot 1 juli slechts 265.000 euro bedroeg. Door de Nationale Hypotheekgarantie blijven huizenkopers niet met een restschuld zitten als zij hun woning buiten hun schuld gedwongen moeten verkopen.

Bron: dft.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Schetsplan

Een schetsplan is een tekening waarop men globaal de vormen en afmetingen van plattegronden en gevels aangeeft. Het schetsplan dient als de basis voor een ontwerp.