Verkoop bouwgrond aan particulieren succesvol

8 april 2013

HOUTEN – Een proef van de gemeente Den Haag om kavels direct aan particulieren te verkopen zonder tussenkomst van grote projectontwikkelaars is een succes. In een paar uur tijd heeft de gemeente 120 van de 203 te koop aangeboden kavel verkocht.

De crisis op de woningmarkt heeft er toe geleid dat projectontwikkelaars het steeds vaker laten afweten waardoor gemeenten steeds meer moeten afschrijven op hun bouwgrond. Om deze reden zag de gemeente Den Haag in de afgelopen drie jaar zo’n 200 miljoen euro verdampen. De recent uitgevoerde proef wees uit dat verkoop aan particulieren wel succesvol is. De gemeente bood 203 kavels aan op gewilde locaties in de stad voor bedragen vanaf €30.000,-.

Deze methode werd eerder al toegepast in de gemeenten Almere en Enschede. Daar bleek de mogelijkheid om zelf een huis te laten bouwen na aankoop van een eigen kavel eerder al in een behoefte te voorzien. Den Haag heeft nu het plan om de komende jaren zo’n 15% van de bouwgrond langs deze weg te verkopen.

 

Bron: Vereniging Eigen Huis

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Opstalverzekering

Wat is een opstalverzekering? Dit is een schadeverzekering voor je woning, die schade dekt als gevolg van bijvoorbeeld brand, wateroverlast en blikseminslag. Opstalverzekering Wat onder de opstalverzekering valt? Eigenlijk alles …