Verhoging hypotheekgarantie nodig

16 maart 2009

HOUTEN – Wanneer de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) zou worden verhoogd van 265.000 euro naar 350.000 euro, kan de helft van de huizenbezitters wél doorstromen naar een andere woning. Dit blijkt uit een onderzoek van de hypotheker.

“Als we niets doen, ontwikkelt zich een prop in de woningmarkt. Starters zien nu hun kans schoon om toch in aanmerking te komen voor een koopwoning, maar dan moeten mensen die al een koopwoning hebben wel doorstromen”, zegt directeur Bas Millenaar.

Veel doorstromers zoeken een woning tussen de 250.00 en 400.000 euro, maar gaan nu niet op zoek naar een nieuwe woning. “Die hebben nu niets aan de NHG. Het kabinet mist een kans als het nu weer niets doet aan de NHG. Verhogen van het garantiebedrag is een goed ontstoppingsmiddel om de prop in de huizenmarkt weg te krijgen.”

Bron: AD.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Bestuurder (VvE)

De bestuurder van een Vereniging van Eigenaren is een administrateur. Dit kan een appartementseigenaar zijn maar ook een rechtspersoon. De bestuurder voert onder andere besluiten uit en beheert de middelen …