Verhagen: Meer ruimte voor starterslening

13 maart 2014

HOUTEN – Gemeenten stellen te veel beperkende voorwaarden aan de starterslening. Dit moet stoppen, vindt Maxime Verhagen. De voorzitter van Bouwend Nederland zei dit maandag met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van volgende week.

“Starterslening waren bedoeld om het voor starters makkelijker te maken om een huis te kopen. Door iets meer te kunnen lenen en in het begin niet te hoeven aflossen op de hypotheek, zodat de maandlasten wat lager zijn. Maar door heel veel extra regeltjes en rare voorwaarden is de starterslening nu eerder een blokkade dan een steuntje in de rug” aldus Verhagen.

De branchevoorman wijst tevens op het Woonakkoord waarin afgesproken is dat het Rijk extra geld beschikbaar stelt voor startersleningen, in de vorm van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).

Bron: Fintool

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Woningdichtheid

De woningdichtheid is het aantal woningen per oppervlakte-eenheid, uitgedrukt per hectare. Er is een onderscheid tussen netto woningdichtheid (oppervlakte voor de tuinen, woningen, blokgroen en bijbehorende verharding) en bruto woningdichtheid …