Verdubbeling maandlasten door gestegen hypotheekrente

28 augustus 2008

HOUTEN – Een aantal mensen kunnen de komende jaren tegen fors hogere hypotheeklasten aan gaan lopen door de gestegen hypotheekrente. Met name huiseigenaren die de afgelopen jaren de hypotheekrente voor een korte periode hebben vastgezet, kunnen binnenkort een aardige verhoging van hun woonlasten voor hun kiezen krijgen.

In 2003 kon men nog een financiering afsluiten tegen een rente van 3,2% terwijl het minimum nu rond de 6% schommelt. Wanneer u binnenkort uw hypotheek moet verlengen kan dit dus bijna een verdubbeling van uw lasten betekenen. De inkomensstijging die u de afgelopen jaren heeft doorgemaakt compenseert de stijging van uw lasten gelukkig enigszins.

Toch kan het voor een bepaalde groep mensen verstandig zijn nu al te bekijken wat een stijging van de hypotheekrente voor hen gaat betekenen. Dit geldt in het bijzonder voor huiseigenaren die in de periode van 2003 tot 2005 een hypotheek hebben afgesloten met een rentevastperiode van 10 jaar of minder. Ook diegenen die in die periode een BKRhypotheek hebben afgesloten, kunnen nu wellicht voordeliger uit zijn wanneer zij door het vervallen van hun BKRcodering inmiddels in aanmerking komen voor een reguliere hypotheek.

Past uw hypotheek in dit plaatje? Laat dan alvast eens bekijken welke hypotheekrente u nu kunt krijgen en wat voor een maandlast dit oplevert. Misschien is het nu al interessant om uw hypotheek over te sluiten.

Vraag een offerte aan bij hypotheekrente.nl voor een vergelijking van de laagste rentes!

 

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Hypotheekregister

In het hypotheekregister van het kadaster wordt vastgelegd of er een hypotheek rust op een onroerende zaak. Iedereen kan door middel van een uitreksel informatie verkrijgen uit het register.