Verdere prijsdaling bestaande koopwoning

22 juni 2009

HOUTEN – In mei waren de prijzen van verkochte bestaande woningen gemiddeld 2,5 procent lager dan in dezelfde maand vorig jaar. Dit is de vierde maand op rij dat de prijzen van koopwoningen lager liggen dan het jaar ervoor.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakte dit bekend. In mei 2009 waren alle typen bestaande koopwoningen goedkoper dan een jaar eerder. Met 2,9 procent daalden de prijzen van appartementen het meest. Met een daling van 1,5 procent zijn de prijzen van twee-onder-een-kapwoningen het minst gedaald.

De prijzen lagen in alle provincies lager dan het jaar ervoor. In Groningen is de grootste daling vastgesteld, waar de koopwoningen 5,2 procent goedkoper waren. Met een daling van 1,6 procent zijn de huizenprijzen in Gelderland het minst gedaald.

In vergelijking met april dit jaar zijn de verkoopprijzen van bestaande koopwoningen in mei met 0,7 procent gedaald. In Drenthe, Friesland, Gelderland en Zuid-Holland lagen de prijzen zelfs net iets hoger dan in april. 

In mei wisselden ruim 10.000 bestaande woningen van eigenaar. Dit is een kwart minder dan in mei een jaar geleden. In alle provincies en van alle woningtypen lag het aantal verkopen een stuk lager. Ten opzichte van de maand april nam het aantal transacties in mei weer licht toe.

Bron: Nu.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Duurzaam bouwen (DUBO)

Duurzaam bouwen is het kiezen van bouwmaterialen, woninginstallaties en de manier van bouwen waarmee energie kan worden bespaard en minder afval en milieu-onvriendelijke stoffen worden geproduceerd. Lees hier meer over …