VEH: Ook hypotheek voor tijdelijke contracten en flexwerkers

12 maart 2012

HOUTEN – Ook mensen met een tijdelijk contract moeten een hypotheek kunnen krijgen. Met het oog op de veranderingen op de arbeidsmarkt moeten banken niet langer kijken naar baanzekerheid, maar naar werkzekerheid. Zo bevestigd Vereniging Eigen Huis (VEH) vandaag in het AD.

Tot op heden is in de meeste gevallen een vaste baan nog een voorwaarde voor het verkrijgen van een nieuwe hypotheek. Vereniging Eigen Huis, belangenbehartiger voor eigenwoningbezitters, laat echter weten dat werknemers vorig jaar vrijwel alleen nog tijdelijke contracten aangeboden kregen en slechts 2000 mensen maar een vast arbeidscontract aan het begin van een baan of als verlenging van een tijdelijk contract aangeboden kregen.

“Werkgevers willen meer flexibele krachten en pleiten voor versoepeling van ontslagrecht. Werknemers kiezen er vaker voor om na 6 jaar van baan te veradneren of ZZP’er te worden” aldus VEH-directeur Rob Mulder.

Daar waar nu nog veel waarde gehecht wordt aan vaste contracten, zullen deze op den duur steeds meer een schijnzekerheid bieden. Dit terwijl het aantal tijdelijke contracten toeneemt. De VEH vindt dan ook dat de hypotheekregels hierop aangepast moeten worden. De Belangenbehartiger heeft hierbij de steun van regeringspartijen VVD en CDA.

Bron: AD

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Verzekerde

De verzekerde is de persoon op wiens leven een overeenkomst gesloten wordt. De uitkering is afhankelijk van het in leven zijn van de verzekerde. Een verzekering kan op meerdere levens …