VEH komt met zwarte lijst hypotheekadviseurs

21 juli 2009

Houten – De Vereniging Eigen Huis (VEH) roept mensen, die recent een hypotheek hebben afgesloten, op aan te geven of hun hypotheekadviseur heeft aangegeven wat zijn inkomsten zijn bij de afgesloten hypotheek. Hypotheekadviseurs die niet vertellen wat zij verdienen aan een hypotheek komen op een zwarte lijst te staan.

Sins 1 april 2009 zijn financieel adviseurs verplicht om hun klant mede te delen wat de verdiensten zijn op de producten die de klant heeft afgenomen. De provisie op een hypotheek is meestal 1 procent van het totale hypotheekbedrag. 

De VEH heeft een telefonisch meldpunt in het leven geroepen, dat tot eind juli te bereiken is, waar mensen hun klacht over hun hypotheekadviseur kwijt kunnen. De zwarte lijst zal aangeboden worden aan de Autoriteit Financiële Markten die kan beslissen om de hypotheekadviseur te onderzoeken op (meer) misstanden.

Het meldpunt is op werkdagen geopend van 9:00 tot 17:00 en bereikbaar tot 31 juli 2009 via het telefoonnummer 033 – 750 76 88.

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Sleutelklaar

Een woning wordt sleutelklaar opgeleverd, dat betekent dat er in principe niets meer hoeft te gebeuren. De definitie van sleutelklaar opleveren verschilt per aanbieder, bijvoorbeeld: wel of geen vloer- of wandafwerking.