Veel Nederlanders zijn niet voorbereid op een plotselinge inkomensdaling

23 juni 2008

Houten – Uit onderzoek van CentiQ blijkt dat ruim 40% van de Nederlanders niet voorbereid is op een plotselinge daling in inkomsten door bijvoorbeeld ziekte, scheiding, arbeidsongeschiktheid of ontslag. Tevens kwam uit het onderzoek naar voren dat 10% aan het einde van de maand platzak is.

Veel Nederlanders hebben de geldzaken niet op orde, stelt dit samenwerkingsverband van bedrijven, overheden en consumentenorganisaties. Op basis van de resultaten van de steekproef onder 4.280 Nederlanders zullen er meer trainingen starten over financieel beheer, en dan met name onder jongeren. Jong geleerd is immers oud gedaan. Mensen die vroeger bijbaantjes hadden, zakgeld kregen of hun ouders goed met geld zagen omgaan, weten over het algemeen hun geldzaken goed te regelen.

Kredietbescherming
Er zijn diverse verzekeringsproducten op de markt die een plotselinge daling in inkomsten kunnen opvangen. Een kredietbeschermer zorgt er bijvoorbeeld voor dat, wanneer een deel van uw inkomsten wegvallen, u wel uw uitstaande krediet kan blijven aflossen.

 

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Legataris

Een legataris is een ontvanger van een legaat. Deze persoon heeft recht op bepaalde in het testament omschreven goederen. De legataris is schuldeiser van de boedel en is in tegenstelling tot …