Veel belangstelling voor oversluiten hypotheek

21 april 2009

HOUTEN – Het oversluiten van een hypotheek blijft populair, in tegenstelling tot het aantal mensen dat een nieuwe hypotheek zoekt. Het aantal mensen dat op zoek is naar een nieuwe hypotheek is namelijk gedaald met 30 procent. Sinds januari 2009 schommelt het percentage oversluiters rond de 40 procent, terwijl dit in maart 2008 nog 25 procent was.

De belangrijkste redenen voor deze stijging lijken de dalende hypotheekrente en de hoge opslagen die banken berekenen wanneer men de rentevastperiode gaat verlengen. Vaak halen banken klanten binnen door een korting te geven op de eerste rentevastperiode. Als deze rentevastperiode afloopt, vervalt de korting vaak ook. Sommige geldverstrekkers laten huidige klanten soms wel een halve procent meer hypotheekrente betalen, dan nieuwe klanten met dezelfde rentevastperiode.

De ontevredenheid over de variabele rente bij de huidige geldverstrekker is ook een oorzaak van de hoge aantallen oversluiters. Woningeigenaren vergelijken hun huidige rente met de rentes van andere aanbieders en kiezen er vaak voor om over te sluiten.

Bron: InFinance

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Algemene voorwaarden

In de algemene voorwaarden worden de schriftelijke bedingen beschreven. Deze dienen in een overeenkomst te worden opgenomen.