Veel belangstelling voor Open Huizen Dag

10 oktober 2013

HOUTEN – Open Huizen Dag heeft afgelopen zaterdag ruim 125.000 bezoekers getrokken. Dit is zo'n 20.000 meer in vergelijking met een half jaar geleden. Zo'n 45.000 huizenverkopers stelden hun deuren open voor potentiële kopers.

"Het was erg succesvol, iedereen was oprecht enthousiast. Ook qua weer was het een perfecte dag", aldus Roeland Kimman van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Volgens hem leidde het groeiend aantal positieve signalen omtrent de woningmarkt een belangrijke impuls voor het evenement. "We horen van de makelaars dat mensen nu graag de stap willen zetten naar een koopwoning". aldus Kimman.

Zo'n 80% van de deelnemende woningen kreeg bezoek afgelopen zaterdag. Er waren deze editie wel minder huiseigenaren die hun woning openstelden dan bij de vorige editie. Dit is volgens de NVM een gevolg van het feit dat het totale landelijke aanbod kleiner is geworden. Er staan nu 220.000 tot 225.000 woning te koop in Nederland, ongeveer 10.000 minder dan een half jaar geleden.

Open Huizen Dag wordt twee keer per jaar georganiseerd.

Bron: Nu.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Gezamelijk eigendom

Gezamenlijk eigendom wordt ook wel gemeenschappelijk eigendom genoemd. Hiervan is sprake als twee of meer mensen eigenaar zijn van één zaak, zoals een huis.