Tweede Kamer steunt vrijgeven ozb-tarief

23 oktober 2007

DEN HAAG – De onroerendzaakbelasting (ozb) mag definitief vastgesteld gaan worden door de gemeentes zelf. Een wetsvoorstel hiertoe wordt gesteund door de Tweede Kamer.

Over de manier waarop buitensporige tariefstijgingen moeten worden tegengegaan, verschillen de Kamer en staatssecretaris Ank Bijleveld (Binnenlandse Zaken) echter grondig van mening.

Staatssecretaris Ank Bijleveld wil dat de ozb-opbrengst van alle gemeenten samen met maximaal 3,75 procent toeneemt in 2008 ten opzichte van dit jaar. Breekt de gezamenlijke ozb-opbrengst door dit plafond, dan grijpt Bijleveld in via een korting op het gemeentefonds.

Alle Kamerfracties spraken donderdag hun onvrede uit over het gehanteerde plafond tijdens een debat over het ozb-voorstel. De fracties vrezen dat goedwillende gemeenten de dupe worden van gemeenten die hun ozb-tarieven aanzienlijk verhogen.

Bron: nu.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Anti-speculatiebeding

Het anti-speculatiebeding is een beperkende voorwaarde die de gemeente of de vorige eigenaar stelt aan de verkoop van je huis. Meestal betekent dit dat je bij verkoop binnen een bepaald …