Klik hier om WhatsApp te openen

Trend doorbroken: hypotheekrentes stijgen weer

De hypotheekrentes daalden de afgelopen drie maanden onafgebroken. Aan die fase lijkt voorzichtig een einde te komen. Recent werden een aantal kleine rentestijgingen gesignaleerd. De reden? De rente op de kapitaalmarkt – waar hypotheekaanbieders geld lenen – stijgt.

ECB gaat niet voor snelle rentedalingen

De financiële markt in ons land en in vele andere Europese landen, rekende op snelle en flinke rentedalingen komende periode. Deze verwachtingen werden afgelopen week behoorlijk getemperd door de president van de Europese Centrale Bank (ECB), Christine Lagarde. Zij gaf aan dat banken pas in de zomer kunnen rekenen op een rentedaling.

Variabel vs. rentevast

Er is wel een duidelijk verschil in hoe de hypotheken met een vaste of variabele renteperiode zich ontwikkelen. Waar zo’n 1,5 jaar geleden de rente veel hoger was van een gemiddelde hypotheek met een rentevaste periode van 10 jaar met NHG ten opzichte van een variabele renteperiode, is dat inmiddels omgedraaid.

Er zat destijds maar liefst 2,2 procentpunt verschil tussen vast en variabel. Inmiddels ligt de rente van een gemiddelde variabele hypotheek 1,4 procentpunt hoger dan de hypotheek met rentevaste periode van 10 jaar.

Scherpe hypotheekrente voor jou

Wil jij nog profiteren van de rentedalingen van de afgelopen periode? Laat een van onze hypotheekadviseurs dan met je meedenken om je de meest voordelige hypotheek(rente) te bezorgen die past bij jouw persoonlijke, financiële situatie!

Waarmee kunnen we je helpen?