Toetsrente CHF omlaag voor derde kwartaal 2010

7 juli 2010

Houten – Voor het derde kwartaal van 2010, ingang per 1 juli, wordt het toetsrentepercentage voor financieringen met een rentevastperiode van korter dan tien jaar verlaagd van 5,8% naar 5,4%. In dit percentage is een opslag reeds inbegrepen.

De toetsrente wordt door het Concactorgaan Hypothecaire Financiers (CHF) elk kwartaal vastgesteld. De laatste wijziging was in het derde kwartaal van 2009, toen de rente nog met 0,2% omhoog ging. Toetsrente wordt gebruikt bij het berekenen van het maximaal te lenen bedrag. De toetsrente wordt alleen gebruikt wanneer men een hypotheek afsluit en de rente daarbij voor minder dan tien jaar vastzet. Bij een rentevast periode langer dan tien jaar wordt gerekend met het rentepercentage dat daadwerkelijk met de bank wordt afgesproken. Ondanks dalingen van de hypotheekrente werd de toetsrente eerder nog niet verlaagd.

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

VBO Makelaar

VBO Makelaar is een brancheorganisatie voor makelaars in onroerend goed. Hierbij zijn ruim 1000 makelaars aangesloten. De VBO-makelaars worden permanent getoetst om hun vakkennis bij te houden. Om de kwaliteit …