Toch groei hypotheekmarkt

19 februari 2008

HOUTEN – De Nederlandse hypotheekmarkt zal blijven groeien ondanks de kredietcrisis, in 2008 met 2% tot € 113 miljard. Dat wordt in een woningmarktonderzoek van Fortis ASR gesteld.

De Nederlandse markt heeft volgens het onderzoek over drie jaar een omzet van € 120 miljard. Deze groei van 2% staat in schril contrast met de enorme stijgingen tussen 2002 en 2007 met soms zo'n 11% per jaar.

De prijs van een koopwoning was vorig jaar gemiddeld € 240.000, in 2011 zal deze prijs volgens het onderzoek € 270.000 bedragen. De huidige terugval in de verkoop van hypothecaire leningen gaat volgens Fortis vooral de kleinere advieskantoren en banken die zich specialiseren in het verstrekken van tweede en derde hypotheken raken.

De hypotheekverstrekking zal vooral in handen komen van grote partijen: inkoopcombinaties en ketens zullen aankomend jaar 66% van de markt beheersen. Een kwart van de consumenten gaat via een adviseur.

Bron: dft.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Contante waardeclausule

In de contantewaardeclausule wordt aangegeven welke boeterente¬†je moet betalen als de hypotheek wordt afgelost terwijl op dat moment de hypotheekrente lager is dan de hypotheekrente in je overeenkomst. De boete …