Tips: Snellere verkoop van uw huis

30 oktober 2008

HOUTEN – De kredietcrisis heeft ook een negatieve uitwerking op de huizenmarkt; huizen staan langer te koop, waardoor verkopers meer actie moeten ondernemen om hun huis kwijt te raken. Hieronder vindt u enkele tips om de goede koper voor uw huis te vinden.

1. Vraag een realistische prijs
In deze tijd kunt u niet verwachten dat de hoofdprijs voor een woning wordt betaald. Landelijk gezien is er een lichte daling in prijs vast te stellen. Maar dit verschilt heel erg op regionaal niveau. Daarom is het goed om de huizen die te koop staan in uw buurt in de gaten te houden; wanneer een huis binnen twee weken wordt verkocht, kunt u wat hoger met de prijs gaan zitten, dan wijken waar het bijvoorbeeld 6 maanden duurt.

2. De woning moet in goede staat zijn
Een goed onderhouden huis wordt steeds belangrijker voor een koper. Het is namelijk niet voordelig als het huis niet goed is onderhouden en men zelf nog veel in de woning moet investeren. Belangrijk is het dus dat een huis er goed en verzorgd uitziet, waardoor het een stuk makkelijker verkoopt.

3. Zorg dat de verkoop van het huis zoveel mogelijk bekendheid krijgt
De presentatie van het huis is hierbij ook belangrijk. Zorg dat er mooie foto’s van het huis worden gemaakt door uzelf of bijvoorbeeld door de makelaar.

4. Zorg voor een opgeruimd huis als je indruk wilt maken op kopers
Het gaat hierbij vooral om het creëren van ruimte. Maak het leger door dingen weg te halen, zowel in de tuin als in het huis. Bovendien is het belangrijk dat er lichte kleuren in een donker huis worden gebruikt. Ook niet geheel onbelangrijk is dat uw huis schoon moet zijn. Nare geurtjes van bijvoorbeeld katten of honden zijn ook ongewenst. De welbekende oude truc werkt ook nog steeds; bak een appeltaart.

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Topopslag

Als je een tophypotheek neemt betaal je een topopslag bovenop de normale rente. Een tophypotheek is de benaming voor een hypotheek die hoger is dan de executiewaarde van het huis. …