Subsidie aanvragen voor zonneboilers nog mogelijk

18 maart 2010

HOUTEN – Subsidie aanvragen voor zonneboilers is nog steeds mogelijk. Dit meldt Vereniging Eigen Huis. De subsidiepot van 32 miljoen euro voor 2010 voor zonneboilers is nog voor de helft gevuld. Begin maart 2010 was de subsidie voor zonnepanelen die stroom leveren al binnen één dag overtekend.

Opbrengsten en kosten zonneboiler

Een zonneboiler is een betrouwbaar, comfortabel en gemakkelijk toepasbaar systeem. Met de installatie van een zonneboiler kunt u 25 tot 50% van uw energiekosten voor warm water besparen, dit is afhankelijk van de hoeveelheid gas die u jaarlijks verbruikt.

De kosten van een zonneboiler liggen tussen de €2.500 en €5.000 (dit is exclusief de combiketel). Een zonneboilercombi is het duurst. De terugverdientijd (zonder subsidie) is ongeveer 30 jaar. Dat staat gelijk aan de levensduur van een zonneboiler. Zonder subsidies zijn de aanschafkosten van een zonneboiler gedurende de levensduur eigenlijk niet terug te verdienen.

Voor de aanschaf van kleine zonneboilers met een collectoroppervlak t/m 6 m2 bedraagt de subsidie 200 euro per GigaJoule. Voor zonneboilers met een oppervlak groter dan 6 m2 bedraagt de subsidie nu 125 euro per GJ. Voor de meest gangbare kleine zonneboiler met een collectoroppervlak van 3,5 m2 betekent dit een subsidie van 700 euro.

Subsidie aanvragen

U kunt subsidie aanvragen voor de aanschaf van een zonneboiler in uw woning, mits deze vóór 1 januari 2008 is gebouwd. Voor het installeren van een zonneboiler kunt u gebruik maken van de subsidieregeling Duurzame warmte.

Bron: VEH, Agentschap NL

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Renteherziening

Op het moment dat de afgesproken rentevastperiode afloopt stuurt de geldverstrekker een voorstel om de hypotheek te verlengen. Dit voorstel wordt een renteherziening genoemd en hierin staat de rente van dat …