Strenger hypotheekbeleid ABN Amro voor artsen en piloten

6 januari 2011

Voor piloten, medisch specialisten, tandartsen en huisartsen wordt het minder eenvoudig om een hypotheek af te sluiten bij ABN Amro. Het beleid van de bank zal aangescherpt worden, wat zal leiden tot minder hoge hypotheken. Dit liet John Smeets, hoofd producten bij ABN Amro, weten in een interview met Het Financieel Dagblad.

Voorheen ging de bank bij deze beroepsgroepen automatisch uit van een gegarandeerde inkomensstijging, dat zal voortaan niet meer het geval zijn. Een dergelijk uitgangspunt zal nu onderbouwd moeten worden met meer gegevens. De reden voor de aanscherping van het beleid is de economische crisis, waar ook deze beroepsgroepen door getroffen zijn. De vooruitzichten van piloten en artsen zijn dan ook minder zeker geworden.

Bij medisch specialisten werd voorheen door de bank vast uitgegaan van een inkomensstijging van 10 tot 15 procent. Voortaan zal de bank eerst meer informatie willen over het inkomen, zoals wat er netto overblijft. Voor de bank speelt ook mee dat in de categorie huizen, waar deze beroepsbeoefenaren doorgaans in wonen, de afgelopen jaren een forse daling in waarde heeft plaatsgevonden.

 

Bron: De Pers

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Begrafenisverzekering

Een begrafenisverzekering is een uitvaartverzekering. Deze verzekering voorziet in de eerste kosten na het overlijden van een verzekerde.