Stijging woningverkopen november

18 december 2014

HOUTEN – In november zijn 11.696 woningen verkocht, dat is een stijging van 10,6 procent ten opzichte van vorig jaar. In vergelijking met oktober 2014 is er sprake van een daling van 18,5 procent. Dat maakt het Kadaster woensdag bekend.

Ten opzichte van een jaar eerder zijn in november van alle woningtypen, behalve twee-onder-een-kapwoningen, meer verkocht. In alle provincies zijn meer woningen verkocht, op Friesland na waar 4,9 procent minder woningen van eigenaar wisselden.

In vergelijking met oktober dit jaar dalen de verkopen van alle woningtypen, waarbij de grootste daling (-23 procent) te zien is bij de twee-onder-een-kapwoningen. Ook dalen in alle provincies de verkopen, met Utrecht (-25,5 procent) aan kop.

Het aantal hypotheken steeg met 7,5 procent in vergelijking met vorig jaar, maar daalde 15,2 procent ten opzichte van oktober.

Het aantal executieveilingen nam op jaarbasis met 1 procent toe naar 199.

Het Kadaster registreert de verkoop op het moment dat bij de notaris de overdracht plaatsvindt.

 

Bron: Nu.nl

 

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Risicopremie

Risicopremie is een deel van de totale premie voor een meeverbonden levensverzekering, die dient om het overlijdensrisico te verzekeren. Daarnaast wordt een deel van de totale premie aangewend om de …