Grootste stijging huizenprijzen in middensegment

11 februari 2016

De huizenprijzen blijven stijgen. Volgens onderzoeksbureau IG&H, dat zich baseert op cijfers van Calcasa, zijn huizen 4,5 procent duurder dan vorig jaar. Ook staan er minder huizen te koop, waardoor de prijs stijgt. Opvallend is dat vooral middeldure woningen in waarde toenemen. Ook regionaal zijn er grote verschillen in huizenprijzen.

Huizenprijzen  stijgen

Woningen van 350.000 euro zijn het afgelopen jaar het meest in waarde toegenomen. Zij zijn 6,9 procent duurder geworden. Woningen tussen de 250.000 en 350.000 euro stegen 6 procent in waarde. Ook goedkopere woningen werden meer waard, maar daarbij was de stijging minder groot. Woningen van 150.000 euro of minder stegen 2,3 procent in waarde en woningen tussen de 150.000 en 250.000 euro werden 3,6 procent meer waard.

Amsterdam en Noord-Holland

De stijging van de huizenprijs is niet in heel Nederland gelijk. In West-Nederland stijgen de huizenprijzen met 6 procent. In Noord-Nederland is dat 4,2 procent, in Zuid-Nederland 2,8 procent en in Oost-Nederland ‘slechts’ 2,6 procent. Vooral Noord-Holland is in trek bij huizenkopers: daar werden woningen 7,7 procent duurder: in Amsterdam is de stijging zelfs ruim 17 procent. In Flevoland en Utrecht stegen de huizenprijzen met gemiddeld 6,6 en 6 procent. In Overijssel, Gelderland en Limburg was dat circa 2,5 procent.

Huis kopen?

Dan is dit het moment! De hypotheekrente is nu historisch laag en de verwachting dat koophuizen duurder zullen worden. Vraag een hypotheekofferte aan.

 

Auteur: Janet de Vos

Over hypotheken

Leveringen buiten bestek

Leveringen buiten bestek zijn zaken die de aannemer niet levert maar waar hij wel werk voor verricht. Voor de aansluitingen op de nutsvoorzieningen moet hij bijvoorbeeld doorvoerhulzen in de fundering …