Sterke daling verkoop woningen

13 februari 2009

HOUTEN – Ten opzichte van januari vorig jaar is het aantal verkochte koopwoningen in januari dit jaar met 28,6 procent gedaald. Er zijn afgelopen maand 8.700 verkochte woningen geregistreerd, terwijl dit er in januari 2008 12.192 waren. Dit blijkt uit cijfers van het Kadaster.

In januari is het aantal verkochte koopwoningen ten opzichte van december met 48 procent gedaald. Deze grote daling wordt veroorzaakt door de structurele hoge piek in december van het aantal verkochte woningen, merkt het Kadaster op.

In vergelijking met 2007, zijn er in 2008 10 procent minder woningen verkocht. Vorige maand maakte het Kadaster al bekend, dat ruim 182.000 woningen vorig jaar van eigenaar zijn gewisseld.

Eind volgende week brengt het Kadaster in samenwerking met het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) het maandelijkse vastgoedbericht uit. Naast het aantal transacties wordt hierin ook de prijsontwikkeling op de woningmarkt besproken.

Bron: Telegraaf

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Vrij op naam (VON)

Als bij een koop vrij op naam wordt overeengekomen dan neemt de verkoper de overdrachtskosten voor zijn rekening (overdrachtsbelasting en notariskosten voor de transportakte). Nieuwbouw wordt over het algemeen vrij …