Steeds vaker veiligere hypotheek

28 januari 2009

HOUTEN – Banken gaan tegenwoordig meer en meer voor veiligheid. Risicovolle hypotheken zijn niet meer van deze tijd.

Tot vorig jaar waren er nog veel aanbieders van BKR hypotheken. Op dit moment is het echter een stuk lastiger om een BKR hypotheek af te sluiten. Op www.bkrdesk.nl worden er nog wel hypotheken aangeboden voor mensen met een beperkte BKR-codering.

Door de kredietcrisis is er nu meer vraag naar hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). In 2008 zijn er, in vergelijking met 2007, 14 procent meer hypotheken met NHG afgesloten. De kostengrens voor een hypotheek met NHG is vastgesteld op € 265.000.

Een hypotheek met NHG is gedekt in het geval dat een huis onverhoopt met verlies moet worden verkocht. Het Waarborgfonds Eigen Woning betaalt de restschuld dan aan de bank.

Er is in 2008 927 keer een beroep gedaan op de Nationale Hypotheek Garantie doordat huizen gedwongen werden verkocht met verlies.

Bron: nieuwslog

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Belasting Box 2

In box 2 worden de inkomsten uit aanmerkelijk belang belast. Het inkomen uit aanmerkelijk belang is belast, verminderd met te verrekenen verliezen uit aanmerkelijk belang. Het belastingtarief in deze box …