Steeds vaker Hypotheek Garantie

15 oktober 2008

HOUTEN – Hypotheekverstrekkers waren al voorzichtiger aan het worden, nog voordat de kredietcrisis de financiële wereld te pakken kreeg. Cijfers van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) laten dit zien.

Er zijn meer dan 45.000 hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afgesloten in de eerste drie kwartalen van dit jaar. Dit betekent een groei van 13 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2007.

De stijging komt niet doordat er meer huizen zijn verkocht in die periode volgens Karel Schiffer, algemeen directeur van de Stichting WEW. Het blijkt namelijk, dat in de eerste drie kwartalen van 2008 juist minder huizen zijn verkocht dan een jaar ervoor. “Geldgevers hebben simpelweg meer behoefte aan zekerheid”, zegt Schiffer. “Consumenten kiezen een veilige en verantwoorde financiering met NHG. Dat bewijst het nut van de Nationale Hypotheek Garantie. Ook in periodes waarin het economisch klimaat minder gunstig is, zorgt het voor continuïteit van de financiering van het eigenwoningbezit”, aldus Schiffer.

De Nationale Hypotheek Garantie is een garantie die men kan krijgen wanneer er een Hypothecaire lening afgesloten wordt voor het kopen of verbouwen van een woning. Als men in een situatie terechtkomt waardoor er niet meer aan de betalingsverplichtingen met betrekking tot de hypotheek kan worden voldaan, kan het zijn dat de woning verkocht moet worden. Wanneer de opbrengst van de woning lager is dan de hypotheekschuld, betaalt het Waarborgfonds de restantschuld aan de geldverstrekker. Door de zekerheid die de geldverstrekker hierdoor krijgt, hoeft er minder rente te worden betaald over de hypotheek.

Wilt u ook profiteren van een hypotheek met NHG met een lagere rente? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan!
 

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Vrije eigendom

Vrije eigendom is een eigendom dat ongedeeld en onbewaard is.