Starters somber over aanvragen hypotheek

6 april 2017

Starters voorzien steeds vaker problemen bij het verkrijgen van een hypotheek. 70 procent van hen heeft twijfels of het wel gaat lukken en 30 procent verwacht zelfs helemaal geen hypotheek te kunnen krijgen. Dit blijkt uit recent onderzoek dat de Volksbank – de nieuwe naam van SNS Bank – door marktonderzoeksbureau GfK liet uitvoeren.

Eigen geld

Een andere conclusie uit het onderzoek is dat 62 procent van de huurders liever een woning zou kopen. Van de starters op de woningmarkt is dit zelfs meer dan 90 procent. Maar om een hypotheek te kunnen afsluiten, dient men in toenemende mate eigen geld in te brengen. En hoewel zeven op de tien Nederlanders bij voorkeur zoveel mogelijk eigen geld inbrengt, spaart slechts 11 procent voor de aankoop van een woning. Wel geeft de helft van de Nederlanders aan liever de pensioenpremie in de eigen woning te stoppen dan in de pensioenpot.

Auteur: Jolanda van den Berg

Over hypotheken

Jaarrekening

Een jaarrekening geeft een overzicht van de financiële positie van een organisatie over het afgelopen jaar. De jaarrekening bestaat uit een balans, winst- en verliesrekening en een toelichting op deze zaken.