Starter vindt hypotheekadvies belangrijk

Starter vindt hypotheekadvies belangrijk
8 mei 2018

Marktonderzoeksbureau MWM2 onderzocht de populariteit de execution only hypotheek onder jongeren. Wat blijkt? 86% dan de starters tussen de 20 en 35 vindt persoonlijk advies en begeleiding bij het afsluiten van een dergelijke grote lening heel belangrijk, en kiezen dus niet voor execution only.

Zelfstandig online afsluiten

Wat is een execution only hypotheek? Dit is een lening die je helemaal zelfstandig online afsluit, zonder het advies of inmenging van buitenaf. Hoewel het grootste gedeelte van de ondervraagde groep – 500 starters tussen de 20 en 35 jaar – graag zelf online op zoek gaat naar een geschikte hypotheek, willen ze graag begeleiding van een hypotheekadviseur bij het afsluiten van de uiteindelijke lening.

Zekerheid

Starters willen graag zekerheid voordat ze zo’n grote financiële verbintenis aangaan, dat is de logische conclusie die de onderzoekers trekken uit de resultaten. Zo is ruim 70% van de ondervraagden bereid om meer te betalen voor een goede begeleiding van het hypotheekproces. Het grootste gedeelte hiervan geeft dan ook nog de voorkeur aan een fysiek loket of kantoor waar ze langs kunnen met al hun vragen.

Is execution only wel voordelig?

Eerder concludeerde een ander onderzoeksbureau, MoneyView, dat ’t met dat ‘meer betalen’ voor hypotheekadvies vergeleken met execution only wel meevalt. Immers: als je zelf online een hypotheek afsluit, moet je nog steeds je afsluitkosten betalen. Het aanbod is daarnaast ook veel kleiner dan bij een adviseur. Het behaalde voordeel bij het zelf online afsluiten wordt vaak tijdens de looptijd (alsnog) teniet gedaan.

Vertrouwen in de hypotheekadviseur

Maar 10% van de jonge starters geeft aan alles helemaal zelf online te willen afsluiten. Een behoorlijk deel (44%) sluit graag online de hypotheek af, maar wel onder begeleiding van een hypotheekadviseur, en nog eens 46% laat het hele proces graag over aan de financieel adviseur of aanbieder. Bij de oudere starters (tussen de 26 en 35 jaar) is dat niet veel anders: ruim de helft laat het afsluiten compleet aan de hypotheekadviseur over.

 

Ben jij zo’n starter die ook graag zekerheid wil of allang geen starter meer en juist toe aan een volgend huis? Ga een vrijblijvend gesprek met ons aan en kijk wat we voor je kunnen betekenen!

Blijf op de hoogte van de laatste rentewijzigingen

Meld u aan voor onze rentealerts.

Meer nieuws

Vraag week 23: “Voor wie is de woonlastenfaciliteit bedoeld en wat houdt het precies in?”
Niet-reguliere hypotheek geen last van kredietcrisis
ZZP’er evenveel hypotheek als werknemer

Hypotheekverstrekker Woonfonds biedt sinds kort evenveel leencapaciteit aan (pas gestarte) zelfstandigen als aan werknemers in loondienst. Zodra een zzp’er een heel kalenderjaar actief is, mag zijn of haar inkomen voor … lees meer

Werkgeversverklaring voortaan overbodig bij aanvraag hypotheek?
Nieuw: hypotheek met groene stroom

Er is een hevige concurrentiestrijd gaande op de hypotheekmarkt. Nu adverteren met ‘Hypotheek binnen een week’ niet meer mag, komen banken met andere creatieve ideeën. Zoals de Rabobank, die het … lees meer

Aanvraag subsidie voor zonnepanelen weer mogelijk
Over hypotheken

Verklaring van eensluidendheid

Door middel van een verklaring van eensluidendheid geven partijen een verklaring dat zij akkoord gaan met de akte van scheiding en deling.