Spaarklanten vertrekken bij ABN Amro

30 augustus 2007

UTRECHT – Tienduizenden particuliere rekeninghouders en ondernemers brachten de afgelopen vier maanden hun spaargeld onder bij de Rabobank.

Per dag worden zo'n vijfhonderd spaarrekeningen geopend bij de Rabobank, grotendeels afkomstig van klanten van ABN Amro. Dit meldde financieel directeur Bert Bruggink van de Rabobank gisteren tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers.

De bank haalde het afgelopen maanden acht tot negen miljard euro extra spaargeld binnen zonder de hulp van een speciale reclamecampagne. Bruggink: ,,We hebben drie tot vier miljard euro extra spaargeld binnengehaald van particuliere rekeninghouders. Sinds eind april worden er dagelijks zon 500 rekeningen geopend. Dat begon eind april (toen bekend werd dat ABN Amro overgenomen zou worden red.). Het is zeer aannemelijk dat ze van ABN Amro afkomen.’’ In nauwelijks vier maanden tijd is het aantal nieuwe spaarrekeningen met 50.000 gegroeid. Een klein deel ervan is afkomstig van Postbank-klanten, het ING-onderdeel dat samen moet gaan met ING Bank.

Niet alleen de particulieren keren zich af van ABN Amro, ook de ondernemers activeren slapende Rabo-rekeningen. ,,Nu hebben we zeven miljard euro binnengehaald van de ondernemers. Normaal gesproken zou dat 1 tot 2 miljard zijn geweest, Ook binnen het midden- en kleinbedrijf leven de emoties, aldus Bruggink.

Te midden van de overnameperikelen rondom ABN Amro is de Rabobank zichzelf gebleven, constateert bestuursvoorzitter Bert Heemskerk. ,,Daar hebben we voordeel van."

De klanten kiezen, zo werd al eerder bekend, voor de rust bij deze puur Nederlandse bank met wortels in de agrarische gemeenschap. De Rabobank is niet beursgenoteerd, maar een coöperatie die in handen is van de leden.

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Bouwkundig rapport

Een bouwkundig rapport is het rapport dat u ontvangt naar aanleiding van een aankoopkeuring. Hierin staan de gebreken en kosten beschreven van de aan te kopen woning. Wanneer u van …