Schenking voor oude restschuld nu ook belastingvrij

21 november 2013

Houten – Het kabinetsplan om eenmalig belastingvrij €100.000,- te schenken voor de aankoop van een woning of het afsluiten van een hypotheek wordt uitgebreid. 

Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat ook oude restschulden, van voor oktober 2012, onder regeling moeten kunnen vallen. Carola Schouten van de ChristenUnie diende een amendement in waarin deze uitbreiding beschreven wordt.

De belastingvrijstelling van schenkingen is onderdeel van het pakket aan afspraken die het kabinet op 11 oktober met oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP maakte in het herfstakkoord. Het amendement is van belang omdat de mensen met een oude restschuld bij de huidige regeling tussen wal en schip dreigen te vallen. Zij kunnen hun oude restschuld niet meefinancieren in hun nieuwe hypotheek en de schenkingsvrijstelling was niet voor hen niet van toepassing. Dit is met het nieuwe amendement voor 2014 nu wel het geval. 

Bron: Nu.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Verzekeringnemer

De verzekeringnemer is de contractpartij van de verzekeraar en degene die in beginsel de premie betaalt. Er kunnen meerdere verzekeringsnemers zijn voor een polis. De verzekeringnemer is de persoon die …