Rentewijzigingen: update

28 juli 2016

Diverse geldverstrekkers wijzigden afgelopen week hun tarieven. In tegenstelling tot vorige week, waarin de tarieven nog daalden, zij er nu ook hypotheekverstrekkers die de rente iets verhogen. Dit geldt met name voor een hypotheek met een rentevaste periode van 20 jaar, die steeds populairder wordt nu de rentetarieven laag liggen.

Wijzigingen

Met ingang van 26 juli 2016 wijzigt Obvion de rentetarieven. Dit is onder andere het gevolg van de ontwikkelingen op de kapitaalmarkt. Hypotheken met een rentevastperiode van
5 jaar en 15 jaar worden goedkoper. De hypotheekrente met een rentevastperiode van 5 jaar daalt met 0,10 procent en de hypotheekrente met een rentevastperiode van 15 jaar daalt met 0,05 procent. De hypotheektarieven van ABN AMRO wijzigen per 29 juli. De hypotheekrente met een rentevastperiode van 6,7, 10 en 20 jaar daalt met 0,10 procent, die van 15 en 17 jaar met 0,05 procent. Ook bijBouwe en HypoRente verlagen deze week hun tarieven.

Verhoging rente

Syntrus Achmea Hypotheken verhoogt per 29 juli het 20-jaarstarief voor haar hypotheken. Een hypotheek met NHG is nu verkrijgbaar tegen 2,60 procent rente, met een marktwaarde van meer dan 90 procent voor 3,30 procent rente.

SNS breidt tariefgroepen uit

SNS hypotheekrente introduceert per 1 augustus meer tariefgroepen, van vier naar twaalf groepen. Door het uitbreiden van het aantal tariefgroepen wordt een specifiekere rente berekend voor klanten. Bovendien kunnen klanten eerder in aanmerking komen voor een lagere tariefgroep. Bijvoorbeeld door het aanleveren van een nieuwe woningwaarde en/of het deels aflossen van de hypotheek.

Auteur: Jolanda van den Berg

Over hypotheken

Sondering

Sondering is een onderzoek en registratie van de bodemgesteldheid naar draagkracht.