Rente: wijzigingen van deze week

25 augustus 2016

Een aantal hypotheekverstrekkers heeft de rente deze week gewijzigd. Het gaat met name om een daling van de hypotheekrente voor vele soorten vaste hypotheken.

ABN AMRO

ABN AMRO wijzigt per 26 augustus de tarieven. Een hypotheek met een looptijd van 1 t/m 7 jaar daalt met 0,11 procent, van 10 jaar met 0,07 procent, 12 jaar met 0,11 procent en 15 jaar met 0,05 procent. De overige tarieven worden niet gewijzigd.

Obvion

Obvion heeft per 24 augustus de rente verlaagd. Dit is onder meer het gevolg van de ontwikkelingen op de kapitaalmarkt. Obvion verlaagt de hypotheken met flexibele rente met 0,1 procent, de hypotheken met een rentevastperiode van 7 en 10 jaar met 0,05 procent. Hypotheken met een rentevastperiode van 12 en 15 jaar vallen 0,1 procent lager uit.

Delta Lloyd

Ook Delta Lloyd heeft wijzigingen doorgevoerd. Met name de rentes van hypotheken van 15 jaar vast en langer zijn verlaagd. De variabele rentetarieven voor de maand september 2016 blijven gelijk aan de variabele rentetarieven voor de maand augustus 2016. Ook de overbruggingsrente wijzigt niet en blijft 2,75 procent. Dit tarief geldt voor hypotheken met Delta Lloyd Leven of Delta Lloyd Hypotheken als geldgever.

Overig

BijBouwe, Hypotrust, Nationale Nederlanden, IQWOON, Tellius en Syntrus Achmea Hypotheken hebben ook renteverlagingen doorgevoerd deze week. Op maandag 22 augustus wijzigde Woonfonds al haar rente. De 10-jaars rente daalde met 0,09 procent.
Check de sites van de diverse aanbieders voor de actuele rentestand of kijk in het overzicht op Hypotheekrente.nl.

Auteur: Jolanda van den Berg

Over hypotheken

Turn key

Turn key wordt ook wel sleutelklaar genoemd. Als een woning ‘sleutelklaar’ wordt opgeleverd, hoeft er in principe niets meer te gebeuren. Overigens verschilt de definitie van sleutelklaar opleveren per aanbieder, …