Rente-updates

8 juli 2016

Diverse geldverstrekkers hebben afgelopen week hun tarieven gewijzigd. Venn Hypotheken, Hypotrust, Obvion, Nationale Nederlanden en ABN Amro pasten hun tarieven aan. De één verlaagde de rente, de ander paste het tarief juist naar boven aan.

Renteverlaging

Venn Hypotheken verlaagt vandaag alle rentetarieven. Venn, dat gespecialiseerd is in hypotheken met een marktwaarde van 80 tot 106 procent, biedt nu het scherpte tarief aan voor tophypotheken. Obvion heeft op 6 juli het tarief van 6 tot en met 10 jaar rentevast verlaagd met 0,12 procent en het tarief met een rentevaste periode van 12 tot en met 20 jaar is 0,06 procent verlaagd. Nationale Nederlanden verlaagde die dag de tarieven voor 1 tot en met 10 jaar rentevast met 0,15 procent en vppr 12 tot en met 30 jaar vast met 0,10 procent. Hypotrust past vandaag haar tarieven aan. Hypotrust’s laagste tarief is 1,50 procent voor 1 jaar vast en 1,55 procent voor 5 jaar vast.

Verhoging

ABN Amro verhoogt op 8 juli het tarief voor 2 jaar rente vast met 0,71 procent, waarmee het tarief van minder dan 1 procent voorbij is.

Auteur: Janet de Vos

Over hypotheken

WOZ-waarde

De WOZ-waarde is de waarde die aan een woning is toegekend in het kader van de Wet waardering onroerende zaken. Op basis van de WOZ-waarde worden onroerendzaakbelasting en eigenwoningforfait berekend. Vanaf …