Rente-updates: veel verlagingen en een opvallende van Munt

21 september 2016

Diverse geldverstrekkers hebben deze week hun tarieven veranderd of zijn van plan dat te gaan doen. Munt Hypotheken heeft deze week wel een heel bijzondere wijziging. Munt Hypotheken heeft de rente voor 10 jaar vast verlaagd naar een tarief dat lager is dan 5 jaar vast: 1,69 procent (10 jaar vast) tegenover 1,7 procent (5 jaar vast).

Verlagen, verlagen, verlagen

Conservatrix heeft op 19 september de rentes verlaagd. Conservatrix biedt alleen hypotheken aan met een langere rentevaste periode. Het tarief voor 10 jaar vast is nu 2,1 procent.
Lloyds Bank heeft op 16 september de rentetarieven verder verlaagd. De rentedaling varieert van 0,5 tot 0,15 procent. Ook Attens verlaagde die dag haar tarieven. Venn Hypotheken heeft op 16 september de rentes met een rentevaste periode van 1 tot en met 12 jaar verlaagd. De rentes variëren van 1,68 procent tot en met 2,83 procent (afhankelijk van de marktwaarde). Ook het tarief voor een overbruggingskrediet verlaagde Venn tot 1,68 procent.

Verlagingen op stapel

IQWOON past op donderdag 22 september haar tarieven aan. De rentes voor 5 en 10 jaar vast met een marktwaarde van 80-95 procent en 95 procent en hoger dalen. Het tarief voor 20 jaar vast met NHG wordt iets verhoogd.
Syntrus Achmea heeft aangekondigd per donderdag 22 september het tarief voor haar hypotheken te verlagen.
SNS verlaagt op vrijdag 23 september de hypotheekrente. De verlaging is 0,05 procent voor 1 tot en met 12 jaar rentevast. De verlaging geldt voor alle aflosvormen en tariefgroepen. Voor 10 en 20 jaar vast is de verlaging zelfs 0,1 procent. De rente voor een overbruggingskrediet wordt met 0,05 procent verlaagd. SNS’s laagste rentetarief is vanaf vrijdag 1,25 procent.
Hypotrust verlaagt op vrijdag 23 september de tarieven voor de Woon Bewust Hypotheek, de Elan Hypotheek en de Comfort Hypotheek. Ook BijBouwe gaat die dag de rentes verlagen, daarbij is het tarief voor 10 jaar vast extra scherp.

Houd www.hypotheekrente.nl in de gaten voor de actuele tarieven.

Auteur: Janet de Vos

Over hypotheken

Dwingend recht

Dwingend recht omvat regels waarvan men niet mag afwijken. Iedereen moet zich hieraan houden en op afwijken staan sancties.