Rente-updates: nieuwe maand, nieuwe tarieven

3 oktober 2016

Een nieuwe maand, nieuwe tarieven. Dat geldt voor diverse geldverstrekkers. Zie hier een overzicht van de rente-aanpassingen van afgelopen week.

Munt Hypotheken heeft afgelopen week de tarieven verlaagd. De opvallendste verlagingen zijn: het tarief voor tien jaar vast met NHG (1,64 procent), 15 jaar vast met NHG (1,95 procent). 20 jaar vast boven 90 procent marktwaarde (2,9 procent) en 25 jaar vast boven 90 procent marktwaarde (3,20 procent).

Aegon heeft de tarieven voor 2 tot en met 20 jaar vast verlaagd met 0,07 procent. Het tarief voor het overbruggingskrediet daalde met hetzelfde percentage.

Hypotrust paste de rentes aan van de Woon Bewust Hypotheek. De rentes van de Elan Hypotheek en de Comfort Hypotheek van Hypotrust zijn gedaald. Hypotrust biedt rentes aan vanaf 1,41 procent.

Attens verlaagde haar tarief voor al haar hypotheken. Het laagste tarief bij Attens is 1,50 procent.

Ook BijBouwe verlaagde afgelopen vrijdag haar tarieven. Met name de tarieven voor een langere rentevaste periode en hypotheken met NHG zijn gedaald.

De rentes van SNS zijn op 1 oktober gedaald. De rente voor een hypotheek met een marktwaarde van minder dan 90 procent daalde met 0,05 procent. Wie een SNS-hypotheek met een marktwaarde van minder dan 40, 70 of 80 procent afsluit, betaalt sinds 1 oktober 0,1 procent minder. De rentes voor hypotheken met NHG en met een marktwaarde van 50, 60, 95 of 102 procent zijn zelfs 0,15 procent gedaald.

Delta Lloyd heeft de variabele rentes voor hypotheken met NHG met 0,1 procent verlaagd.

Auteur: Janet de Vos

Over hypotheken

Revisietekening

Een revisietekening is een tekening waarop exact de afmetingen en het verloop van zaken zoals leidingen achteraf worden aangegeven.