Regering weigert woningmarkt aan te pakken

17 september 2008

HOUTEN – De regering doet niets aan de steeds dringendere problemen van de verstopte woningmarkt. De kabinetsplannen voor de woningmarkt kunnen door woningeigenaren worden genegeerd, want het kabinet heeft op dat gebied weinig tot niets te bieden is gisteren op Prinsjesdag bekend geworden.

Verhuizen wordt steeds minder aantrekkelijk, veel starters zijn kansloos en naar de woonwensen van de consument wordt niet geluisterd. Vereniging Eigen Huis roept het kabinet op om haar beleid aan te passen aan de sterk verslechterde omstandigheden op de woningmarkt.

Zo moeten er meer bouwlocaties komen, de grondprijzen moeten omlaag en er moet verstandig en naar behoefte worden gebouwd. Hierdoor is het weer mogelijk voor de mensen om een ‘wooncarrière’ te maken.

Ook is er een regio-specifiek beleid nodig, omdat er veel regionale verschillen op de woningmarkt zijn en deze steeds groter worden. Een regionale aanpassing van de Nationale Hypotheek Garantie, waardoor mensen met lagere inkomens meer kans hebben op een eigen woning, is één van de maatregelen die Vereniging Eigen Huis voorstelt.

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Debiteur

Een debiteur is een schuldenaar. Dit is de persoon die een schuld heeft.