REAAL lanceert nieuwe hypotheek

22 september 2009

Houten – REAAL heeft vandaag (22 september 2009) een nieuwe hypotheek gelanceerd onder de naam Verantwoord Wonen Hypotheek. Deze hypotheek kenmerkt zich vooral door handhaving van de acceptatienormen van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) en risicobeperkende NHG-gerelateerde voorwaarden.

Met deze nieuwe hypotheek richt REAAL zich op een doelgroep die behoefte heeft aan zekerheid en risicobeperking doordat de acceptatienormen gevolgd worden van het Nibud en de hypotheek binnen NHG valt. Zo mag het aflossingsvrije deel maximaal 50% van de woningwaarde zijn en is een overlijdensrisicodekking verplicht wanneer de hypotheeksom meer is dan 80% van de woningwaarde.

Hypotheekvormen
De nieuwe hypotheek van REAAL kan bestaan uit de hypotheekvormen spaarhypotheek, beleggingsverzekeringhypotheek, aflossingsvrije hypotheek, annuïtaire hypotheek of een combinatie van deze vormen. 

Hypotheekrente
De rentevasteperioden voor de Verantwoord Wonen Hypotheek zijn 5, 10 en 15 jaar waarbij, de rentetarieven gelden voor alle hypotheekvormen, nieuwe hypotheken en verlengingen. De hypotheekrente bij 5 jaar rentevast, executiewaarde tot 125% komt daarbij binnen op nummer 2 in de rentelijst.

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Belasting Box 1

In box 1 wordt het belastbare inkomen uit werk en woning belast. Dit inkomen bestaat uit: • Belastbare winst uit onderneming • Belastbaar loon (hier vallen pensioen en sociale verzekeringen ook onder) …