Rabobank hypotheek binnen een week

25 april 2016

Klanten van de Rabobank weten voortaan binnen een week of ze een lening kunnen krijgen voor hun huis. Onder de noemer ‘Hypotheek binnen een week’ biedt de bank klanten snel zekerheid over de aankoopmogelijkheden van hun droomhuis.

De ontwikkeling past binnen de aantrekkende huizenmarkt, vooral in de Randstad. De gemiddelde verkooptijd van woningen neemt af, waardoor snel handelen steeds belangrijker wordt. Huizenkopers willen daarom ook sneller zekerheid over een te verkrijgen hypotheek.

Zelf uploaden

De wachttijd wordt met het nieuwe systeem flink ingekort. Van vijf tot acht weken is de doorlooptijd nu teruggebracht naar zeven dagen. Voorwaarde is dat de klant een huis op het oog heeft en een bod wil doen. De snelheid wordt behaald doordat de klant alle relevante documenten zelf uploadt. Je zit overigens nergens aan vast: tussentijds kun je altijd beslissen om alsnog voor een andere hypotheekverstrekker te kiezen.

ING en ABN Amro

De Rabobank is niet de enige die de supersnelle hypotheek aanbiedt. ING belooft vijf dagen na het eerste gesprek zekerheid over de hypotheek die verstrekt kan worden, ABN Amro heeft het over een gemiddelde doorlooptijd van twee tot drie weken – maar “[het is] in principe ook mogelijk om het binnen een week te regelen.”

Auteur: Janet de Vos

Over hypotheken

Eindheffing

Door de Belastingdienst wordt vaak eerst een voorlopige teruggave verstrekt. Daarna ontvang je na verloop van tijd een eindheffing. In sommige gevallen hoef je geen aangifte te doen voor de …