Rabobank: Huizenprijzen blijven dalen

14 augustus 2009

HOUTEN – Rabobank heeft de verwachting dat de huizenprijzen in 2009 met 6 procent zullen dalen. Dat heeft de bank donderdag gemeld in haar kwartaalbericht over de woningmarkt.

Aan het begin van dit jaar hield de bank nog rekening met een daling van 3,5 procent; in mei van dit jaar was deze verwachting al bijgesteld naar 5 procent.

''We hebben nu de ontwikkelingen van de huizenmarkt in het tweede kwartaal meegenomen en die waren minder gunstig dan gedacht'', aldus een woordvoerder.

Het aantal transacties steeg in het tweede kwartaal wel, maar minder dan verwacht. Volgens de bank is het eerste kwartaal altijd het slechtste kwartaal voor de woningverkoop en is het tweede kwartaal beter.

''Dat was nu ook wel zo, maar het verschil tussen het eerste en het tweede kwartaal was minder groot.''

Volgens de bank heeft meer dan 20 procent van de mensen die een andere woning zouden willen kopen, deze plannen vooruit geschoven vanwege de recessie.

'De emotie overheerst'', zegt de woordvoerder. Mensen zijn bang dat ze hun eigen koopwoning niet verkocht krijgen of dat ze hun baan en daarmee hun inkomen verliezen.

Bron: nu.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Baatbelasting

Baatbelasting is een belasting die door de Gemeente wordt geheven van de eigenaar, bezitter of beperkt gerechtigde van een onroerende zaak. Dit indien een in de gemeente gelegen onroerende zaak …