Prijzen koopwoningen stijgen weer

5 augustus 2010

Houten – Voor het eerst sinds eind 2008 treedt er in een aantal grote Nederlandse gemeenten weer een prijsstijging op van bestaande koopwoningen. Dit blijkt uit de cijfers van het tweede kwartaal van 2010 die het CBS afgelopen maandag bekendmaakte. Over het algemeen lagen de prijzen van bestaande koopwoningen echter nog 2% lager dan in dezelfde periode vorig jaar.

In het tweede kwartaal van dit jaar zijn de prijzen van bestaande koopwoningen in Amsterdam met 0,7% gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2009. Ook in Haarlem, Zwolle, Enschede en Emmen vond een prijsstijging plaats. In Rotterdam, Utrecht en Den Haag lagen de prijzen in het afgelopen kwartaal echter nog lager dan vorig jaar. In Ede en Den Bosch waren koopwoningen zelfs ruim 5% goedkoper.

Het aantal verkochte woningen is in de meeste grote gemeenten toegenomen. Deze toename was met 18% het sterkst in de gemeente Amsterdam.

Bron: CBS

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

ABC-akte

De ABC-akte is een akte waarbij een onroerende zaak, een gebouw of woning tweemaal wordt verkocht, eerst door A aan B en dan door B aan C. De zaak wordt …