Prijsstijging koopwoningen vrijwel onveranderd

24 juli 2008

HOUTEN – De prijsstijging van koopwoningen is stabiel gebleven in juni. Verkochte woningen waren gemiddeld 2,8 procent duurder dan een jaar eerder. Een maand eerder was dit 2,9 procent. Dit is gebleken uit het maandelijkse vastgoedbericht van het Kadaster.
 
Vergeleken met mei dit jaar stegen de prijzen met 0,4 procent. Appartementen stegen het meest in prijs en twee-onder-een-kap woningen het minst.

Het aantal verkochte woningen steeg in juni met bijna 13 procent. In vergelijking tot juni 2007 nam het aantal verkochte woningen met bijna 10 procent af. De afname op jaarbasis was veel minder groot dan in mei, toen het aantal verkochte woningen op jaarbasis met ruim 20 procent afnam.

Uit het bericht blijkt dat er grote verschillen tussen de provincies bestaan. In de drie noordelijke provincies Drenthe, Friesland en Groningen daalden de prijzen 0,5 tot 0,7 procent. In Zeeland werden 368 woningen verkocht tegen een gemiddelde verkoopprijs die 3,3 procent lager was dan een jaar eerder. In Limburg stegen de prijzen echter met 1,6 procent en in Noord-Holland en Overijssel met respectievelijk 0,7 en 0,8 procent.

Eerder meldde de NVM dat de woningprijzen in het tweede kwartaal van dit jaar op jaarbasis met 3,2 procent zijn gestegen. Het aantal verkochte woningen nam volgens de NVM met 2 procent af. De cijfers van het Kadaster lopen volgens de NVM achter op haar cijfers omdat de registratie van de verkoop op andere momenten plaatsvindt.

Bron: Kadaster

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Rechtsbijstandsverzekering

De rechtsbijstandsverzekering is een verzekering die voorziet in rechtshulp bij juridische zaken omtrent onder andere wonen, consumeren, arbeid en vermogen.