Prijsstijging koopwoningen iets groter

22 augustus 2008

HOUTEN – Uit het maandelijkse vastgoedbericht van het Kadaster blijkt dat de prijsstijging van koopwoningen in juli iets groter is geworden. Ten opzichte van juli 2007 zijn verkochte bestaande woningen gemiddeld 3,0% duurder geworden. In de vorige maand was dit nog 2,8%.

De prijzen van bestaande koopwoningen zijn met 0,8% gestegen vergeleken met juni dit jaar. Alle woningtypen zijn duurder geworden dan een jaar eerder. De prijs van twee-onder-één-kapwoningen steeg het meest (3,6%) en de prijs van hoekwoningen is het minst gestegen (2,6%).

Tussen de provincies in ons land zijn er verschillen in prijsstijging te zien. In alle provincies, met uitzondering van Groningen, lagen de huizenprijzen hoger dan juli 2007. Noord-Holland kent met bijna 6% de grootste stijging. Ten opzichte van juni dit jaar zijn de prijzen in Zeeland het hardst gestegen. In Gelderland en Limburg zijn de prijzen gedaald.  

Het aantal verkochte woningen is in juli ten opzichte van juni met ruim 12% gestegen. Voor alle woningtypes geldt dat de verkoopaantallen zijn gestegen. In vergelijking tot juli 2007 is het aantal verkopen gedaald met 3,42%. Alle woningtypen kennen een daling in verkoop ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

In alle provincies is het aantal verkochte woningen in juli gestegen ten opzichte van juni. In Gelderland zijn de verkochte woningen met ruim 22% het meest gestegen. Drenthe had de minst sterke stijging met 0,57%. Ten opzichte van juli 2007 zijn de verkopen in 8 provincies gedaald, met in Friesland de sterkste daling. In Drenthe, Gelderland, Noord-Brabant en Utrecht vond een stijging plaats.

Bron: Kadaster

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Dwaling

Bij dwaling is er sprake van een onjuiste voorstelling van zaken, meestal bij koopovereenkomsten. Deze onjuiste voorstelling moet zo essentieel zijn, dat zonder deze onjuiste voorstelling de overeenkomst niet was …