Prijsdaling bestaande koopwoningen toegenomen

21 januari 2010

Houten – De prijzen van bestaande koopwoningen, verkocht in december afgelopen jaar, waren gemiddeld 5,3 procent lager dan in december 2008.

Na 3 drie maanden van afname is de prijsdaling van bestaande koopwoningen in december weer toegenomen. In november waren deze 4,7 procent goedkoper. Dit maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag bekend.

Alle typen bestaande koopwoningen waren afgelopen december goedkoper dan in december 2008. De prijsdaling van appartementen was het kleinst, met 4,3 procent. De over het algemeen duurdere woningtypen als twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen daalden het meest in prijs, met respectievelijk een daling van 6,1 en 7,2 procent.

In alle provincies waren de prijzen van bestaande koopwoningen lager dan in 2008. De grootste daling deed zich voor in Friesland en Noord-Brabant, waar sprake was van een daling van 6,0 procent. De prijsdaling was het kleinst in de provincie Groningen met 3,7 procent.

 

Bron: CBS

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Afbetaling van de hypotheek

Het is gebruikelijk om een hypotheek in maandelijkse termijnen af te betalen, samen┬ámet de rentebetalingen. Dit wordt ook aflossen genoemd. Het is ook mogelijk om een aflossing per jaar, half …