Prijs koopwoning gestegen met 2,6 procent

24 juni 2015

HOUTEN – De prijs van een bestaande koopwoning lag in mei dit jaar gemiddeld 2,6% hoger dan in mei vorig jaar. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag. Hiermee lag het prijsniveau van bestaande koopwoningen de afgelopen maand op ongeveer hetzelfde niveau als in oktober 2003.

In juni 2013 bereikten de woningprijzen een dieptepunt. Sindsdien zijn er weer lichte stijgingen zichtbaar op de woningmarkt. De gemiddelde huizenprijs lag in mei 4,6% hoger ten opzichte van het dieptepunt in 2013. In vergelijking met augustus 2008, toen de woningprijzen een piek bereikten, ligt de gemiddelde prijs nu 17,8% lager.

Er werden in de afgelopen maand mei 12.827 woningverkopen geregistreerd door het Kadaster. Hier is sprake van een stijging van 7% vergeleken met een jaar eerder. 

 

Bron: Nu.nl

 

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Overlijdensrisicoverzekering

Wat is een overlijdensrisicoverzekering? Deze verzekering zorgt ervoor dat bij overlijden van de verzekerde een bepaalde som geld wordt uitgekeerd. Deze verzekering wordt vaak in combinatie met een hypotheek afgesloten.┬áMet …