Postbank start campagne rondom maandlastenverlaging

24 augustus 2007

AMSTERDAM – De Postbank heeft gisteren op z'n website bekend gemaakt dat het een campagne begint die de Nederlandse consument bewust moet maken van het feit van de maandlasten lager kunnen uitvallen.

Door de hevige concurrentie op de hypothekenmarkt wordt de nadruk steeds vaker gelegd op rente- en actietarieven. Maar de laagste rente betekent vaak niet de laagste maandlasten. Uit onderzoek van Blauw Research in opdracht van de Postbank blijkt dat 60% van de personen die een hypotheek willen afsluiten bijvoorbeeld niet weten dat ze korting kunnen krijgen op hun maandlasten. Dat de afname van aanvullende producten korting kan opleveren is bij 85% van de hypotheekklanten niet bekend. De Postbank adviseert consumenten verder te kijken dan de rente alleen.

Een groot deel van de Nederlandse huizenkopers weet niet dat bijkomende producten (zoals verzekeringen of het storten van het salaris op een betaalrekening) bij het afsluiten van een hypotheek van grote invloed kunnen zijn op de maandlasten die niet alleen in de eerste maand, maar ook gedurende de verdere looptijd van de hypotheek gelden. Opvallend is dat 60% van degenen die het afgelopen jaar een hypotheek hebben afgesloten van hun adviseur ook geen kortingsaanbod hebben ontvangen. Van degenen die wel een korting hebben ontvangen geeft 43% aan niet meer te weten hoe groot deze korting was. Toch zijn de meeste consumenten wel op zoek naar een gunstig aanbod; 71% vraagt om deze reden meerdere hypotheekoffertes aan.

De Postbank start op maandag 27 augustus met een nieuwe massamediale hypothekencampagne waarin verlaging van de maandlasten centraal staat. Door aanvullende producten en diensten af te nemen kan de klant bij de Postbank tot 15% korting op de maandlasten krijgen. De korting wordt berekend op basis van drie elementen: de rentekorting bij verschillende hypotheekopties, korting vanwege de afname van aanvullende producten en gunstige tarieven voor ondersteunende diensten zoals de Taxatie- en NotarisService. Op Postbank.nl kan iedereen door negen eenvoudige vragen te beantwoorden erachter komen hoeveel korting op de maandlasten er voor hem of haar mogelijk is.

Bron: Postbank.nl 

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

VBO Makelaar

VBO Makelaar is een brancheorganisatie voor makelaars in onroerend goed. Hierbij zijn ruim 1000 makelaars aangesloten. De VBO-makelaars worden permanent getoetst om hun vakkennis bij te houden. Om de kwaliteit …