Postbank spaarklanten stappen massaal over

16 oktober 2007

AMSTERDAM – De Postbank heeft de rentetarieven voor diverse spaarrekeningen de afgelopen jaren systematisch verlaagd. Houders van een Plusrekening krijgen nog 0,5 procent rente, ruim twee procentpunt lager dan het gemiddelde. Dit nieuws heeft er toe geleid dat veel Postbank klanten op zoek zijn gegaan naar een nieuwe aanbieder om hun spaargeld te stallen.

Deze tactiek leverde de bank een slordige 140 miljoen euro extra winst op. Volgens de Volkskrant blijkt dit uit interne stukken van ING, de moedermaatschappij van de Postbank. De Postbank hanteert sinds 2001 vier spaarvormen die aanvankelijk een hoge rente kenden. Twee van deze spaarvormen worden nu systematisch verlaagd om meer winst te maken. De Internetspaarrekening, die in 2001 nog een 'stunttarief' had, levert nu nog maar een rente van 2,5 procent op, terwijl veel andere banken een rente van ruim vier procent hanteren. De daling is volgens de Volkskrant jaren geleden al ingezet.  

De Consumentenbond noemt de verschillen in de tarieven enorm groot. "Overstappen loont altijd", zegt een woordvoerder in de krant. De Postbank zou niet de enige met 'extreem lage' tarieven zijn, maar de bank overtreedt geen regels. De consumentenbond roept met nadruk op te stemmen met de voeten en dus weg te lopen. “Wellicht breekt dan het besef door dat banken dit hun klanten niet kunnen aandoen."

Naar aanleiding van dit nieuws, zijn veel Postbank klanten gaan shoppen voor een beter tarief. De website DeHoogsteSpaarrentes.nl laat weten op 15 oktober een stroom aan extra bezoekers gehad te hebben, veroorzaakt door ontevreden klanten van de Postbank. DeHoogsteSpaarrentes.nl, biedt dan ook een rente van 4,5% aan op een internetspaarrekening zonder beperkende voorwaarden. Een verschil van maar liefst 2% met de internetspaarrekening van de Postbank. 

Bron: nu.nl

Auteur: Youri Zwanepol

Over hypotheken

Langstlevende testament

Een langstlevend testament is een testament waarbij de langstlevende echtgenoot alles erft. Beide echtgenoten maken dus zo`n testament. De andere erfgenamen kunnen hun erfdeel in beginsel pas opeisen na overlijden van …